Hvordan jeg behandlede min akne

Hvordan jeg behandlede min akne
 Det er 4 år siden, at vi startede Derma Space, og til hverdag er det let at glemme, at hele vores iværksætter-eventyr startede med min urene hud.

Da jeg blev teenager gik min hud i udbrud. Bumserne nåede et niveau, hvor de påvirkede min selvtillid og hver morgen, når jeg stod op, kiggede jeg grundigt i spejlet efter nye bumser. Det kunne hurtigt afgøre, hvor god en dag det ville blive, alt efter hvad jeg så i spejlet.
 

Forvirring omkring produkter

Min mor (medejer af Derma Space, Mette), var støttende i denne proces og forsøgte at hjælpe mig. Vi startede med forskellige danske serier af hudpleje, som var udviklet til akne. Vi fik hjælp af butikspersonale til at finde frem til de produkter, som var bedst til at behandle bumserne. Dog var der ikke nogen af de mange produkter, som gjorde en særlig synlig forskel.

Jeg begyndte at gå til kosmetolog, som poppede bumserne og brugte forskellig slags peeling. Jeg brugte også de produkter, som kosmetologen anbefalede til mig, fra hendes eget sortiment. Efter nogle måneder med dette, var bumserne der stadig.
 

Piller fra lægen

Selvom jeg havde holdt fast i, at jeg ikke ville have piller fra lægen, var jeg nu så desperat, at jeg tog mod dem med kyshånd. Før pillerne, havde jeg også forsøgt mig med forskellige cremer, som jeg var blevet anbefalt af lægen – blandt andet Basiron. Jeg tog antibiotikapillerne fra lægen, men uden nogen effekt.
 

Jeg kiggede til Sydkorea

Det var her, at min interesse for hudpleje opstod. Jeg havde følelsen af, at der måtte være en anden tilgang end piller og udtørrende produkter. Så begyndte jeg at læse forskellige forskningsartikler, kigge gennem hudplejeblogs og fulgte forskellige skønhedsredaktører. Jeg kunne nu se et mønster af de mange aktive ingredienser, som der blev talt om: Salicylsyre, AHA, Niacinamid, Vitamin A, Vitamin C, tea tree – ja listen er lang! Koreansk hudpleje var et buzzword som ofte gik igen hos Youtubere, hudplejeblogs og skønhedsredaktører, så jeg gik i gang med at undersøge, om disse koreanske produkter kunne noget. I starten var jeg skeptisk. På dette tidspunkt kunne man ikke købe koreansk hudpleje i Danmark, så da jeg besluttede at give de koreanske produkter en chance, skulle det bestilles fra Sydkorea gennem eBay. Jeg var meget skeptisk!

 

Til trods for, at koreansk hudpleje bestemt ikke kan lide at se sig selv som ”mirakelprodukter” (da deres filosofi går på en mild og langsigtet pleje af huden), kunne jeg hurtigt se en forskel.

Flere produkter kommer til

Dette gav mig blod på tanden til at sætte mig endnu mere ind i de koreanske produkter. Jeg udbyggede min rutine med nye produkter, blandt andet ved at jeg skiftevis brugte BHA(salicylsyre) og AHA(frugtsyre) til at eksfoliere ansigtet med. Dette gav rigtig gode resultater, da min hudtekstur blev meget mere jævn, jeg fik mindre porer og bumserne begyndte der at være færre og færre af.

Min yndlings eksfoliering med BHA:
Isntree - Chestnut BHA 2% Clear Liquid (219 kr.)

Min yndlings eksfoliering med AHA:
Cosrx - AHA 7 Whitehead Power Liquid
 (189 kr.)

Jeg lavede følgende ændringer i min livsstil, som jeg så resultater med:

  • Stoppede med at putte kunstige sødetabletter i min te/kaffe. Det kunstige sødemiddel virker min hud ikke til at være særlig glad for, og jeg kunne se, at jeg i de perioder jeg brugte meget kunstig sødemiddel, fik jeg også mange bumser*

  • Stoppede med at spise B12 vitaminpiller. Jeg kunne se en sammenhæng i at jeg fik flere bumser i de perioder, hvor jeg regelmæssigt tog B12 vitaminpiller*

  • Skar ned på mit kødforbrug.*

  • Jeg stoppede med at kradse og pille i mine bumser. Selvom det er svært, gjorde det at jeg fik færre nye udbrud.

*Dette er ting, som har virket personligt for mig og jeg er ikke kostvejleder eller læge. Lav din egen research og konsulter med en professionel. 

Min nuværende rutine

Efter disse tiltag nåede jeg til et niveau hvor jeg syntes at jeg havde så flot hud, at jeg havde mod på at eksperimentere lidt. Alle som har haft akne, og endelig har fået noget der virker, kender følelsen af, at de ikke vil ødelægge deres fremgang. Så derfor var det et stort skridt for mig at begynde at indføre andre aktive ingredienser, som Vitamin C og Niacinamid.

Dagen i dag har jeg en længere rutine, da jeg både har fokus på at behandle akne-arrene, forebygge bumser, udjævne hudtekstur, tilføre fugt og sørge for at holde min hud ung så længe som muligt.

Min (korte) rutine i dag ser ud som følgende:

Rens (der også fjerner make-up): Heimish - All Clean Green Foam

Eksfoliering: Cosrx - AHA 7 Whitehead Power Liquid

Toner: TIA'M - Vita B3 Mist Toner

Serum: Isntree - C-Niacin Toning Ampoule
eller
Purito - Pure Vitamin C Serum

Creme: iUNIK - Centella Calming Gel Cream

Så derfor opstod denne webshop 

Hele grunden til, at vi startede Derma Space, var fordi at jeg fik så gode resultater med produkterne fra Sydkorea. På det tidspunkt hvr jeg faldte over produkterne første gang var der ingen i Danmark som solgte dem, og derofr startede Mette og jeg (Katrine) Derma Space, for at kunne dele ud af de gode produkter og hjælpe folk med at opnå den hud, de gerne vil have. I dag bruger jeg en stor del af min arbejdsdag på at vejlede folk i de forskellige produkter og hjælpe med, at optimere vores kunders hudplejerutine, til lige præcis at hjælpe på deres udfordringer.

Hvis du har nogen spørgsmål til min historie med akne, eller gerne vil have at jeg kommer med produktanbefalinger baseret på din hudtype, er du altid velkommen til at skrive. Du kan fange mig direkte på katrine@dermaspace.dk eller ved at skrive på enten Instagram/Facebook.


Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


Måske synes du også om

Se alle
3 måder du kan være blidere mod din sensitive hud
Sensitiv hud Sensitiv, følsom, sart hud. Beskrivende ord for en hud, som kan ses svulmende, blussende, tør og føles kløende og brændende. Sensitiv hud kan reagere negativt på både vejr og vind, på kosten, men også på de forkerte ingredienser...
Top 5 ingredienser til rødme
Ansigtsrødme kan være noget så frustrerende, især hvis det varer ved, over længere tid. Der kan være forskellige årsager til rødme af huden, men der er hjælp at hente. Hvorfor rødme af ansigtet? Visse hudlidelser som rosacea, dermatitis, akne, psoriasis,...
3 grunde til at mænd får bumser
Som hudpleje-vejleder har jeg mødt mange kunder, både kvinder og mænd, der kæmper med forskellige hudproblemer. En af de mest almindelige klager, jeg hører fra mine mandlige kunder, er bumser. Det kan føles frustrerende, forvirrende og nogle gange endda pinligt. Men der...
3 måder du kan være blidere mod din sensitive hud
Sensitiv hud Sensitiv, følsom, sart hud. Beskrivende ord for en hud, som kan ses svulmende, blussende, tør og føles kløende og brændende. Sensitiv hud kan reagere negativt på både vejr og vind, på kosten, men også på de forkerte ingredienser...
Top 5 ingredienser til rødme
Ansigtsrødme kan være noget så frustrerende, især hvis det varer ved, over længere tid. Der kan være forskellige årsager til rødme af huden, men der er hjælp at hente. Hvorfor rødme af ansigtet? Visse hudlidelser som rosacea, dermatitis, akne, psoriasis,...
3 grunde til at mænd får bumser
Som hudpleje-vejleder har jeg mødt mange kunder, både kvinder og mænd, der kæmper med forskellige hudproblemer. En af de mest almindelige klager, jeg hører fra mine mandlige kunder, er bumser. Det kan føles frustrerende, forvirrende og nogle gange endda pinligt. Men der...